وبلاگ

بهترین روش ‌های نگهداری از پودر قهوه

بهترین روش ‌های نگهداری از پودر قهوه

قهوه یکی از قدیمی‌ترین و محبوب‌ترین نوشیدنی‌های جهان محسوب می‌شود که طرف‌داران زیادی را مجذوب خود کرده است. درحالی‌که برخی از افراد برای نوشیدن قهوه موردعلاقه خود به کافه‌ها مراجعه می‌کنند، برخی دیگر ترجیح می‌دهند قهوه خود را در خانه درست کنند. بااین‌حال، پودر قهوه زمانی که به‌درستی ذخیره نشود سفت شده و عطروطعم خود را از دست می‌دهد؛ بنابراین نگهداری صحیح از آن اهمیت زیادی دارد.

در این مقاله به چند نکته ضروری جهت نگهداری پودر قهوه می‌پردازیم که از خراب‌شدن آن در هر فصلی جلوگیری می‌کند.

عوامل مؤثر بر نگهداری پودر قهوه

سه عامل اصلی که بر نگهداری پودر قهوه تأثیر می‌گذارند عبارت‌اند از:

  • اکسیژن: اکسیژن باعث اکسیدشدن قهوه و ازدست‌رفتن طعم و عطر آن می‌شود.
  • رطوبت: محیط مرطوب باعث جذب رطوبت توسط قهوه و ازدست‌رفتن تازگی آن می‌شود.
  • نور: نور باعث کاهش کیفیت قهوه می‌شود.

پودر قهوه چه مدت تازه می‌ماند؟

در مقایسه با دانه‌های کامل، پودر قهوه زودتر تازگی خود را از دست می‌دهد به‌طوری‌که دانه‌های کامل می‌توانند تا یک ماه تازه باقی بمانند؛ اما پودر قهوه ممکن است پس از یک هفته شروع به کهنه شدن کند. دلیل این اتفاق فرایند اکسیداسیون است که با آسیاب‌کردن دانه‌های قهوه تسریع میابد.

رست کننده‌های قهوه دانه‌های سبز را بااحتیاط تفت می‌دهند تا قهوه‌ای شوند و پس از اتمام برشته شدن، تلاش برای حفظ طراوت قهوه شروع می‌شود.

همچنین انتشار دی‌اکسیدکربن و واردشدن اکسیژن باعث می‌شود قهوه طعم مشخص خود را به‌مرورزمان از دست بدهد. به همین دلیل برای افزایش عمر مفید، تولیدکنندگان قهوه معمولاً محصولات خود را با دریچه‌های یک‌طرفه بسته‌بندی می‌کنند که دی‌اکسیدکربن را آزادکرده و از ورود اکسیژن به داخل بسته‌بندی جلوگیری می‌نماید و در نتیجه طراوت قهوه را تا زمانی که ممکن است حفظ می‌کند.

همچنین بخوانید
آنچه باید درباره اسپرسوساز جیمبالی بدانید

 

عوامل مؤثر بر نگهداری پودر قهوه

7 نکته برای نگهداری قهوه آسیاب شده

علاقه‌مندان به قهوه باید بتوانند پودرهای قهوه خود را به‌گونه‌ای ذخیره کنند که طول عمر تازگی و طراوت آنها به حداکثر زمان ممکن برسد؛ لذا این هفت نکته را برای نگهداری دانه‌های قهوه پس از آسیاب‌کردن در نظر بگیرید:

1. از گذاشتن قهوه در یخچال خودداری نمایید

همان‌طور که پیش‌تر اشاره کردیم، رطوبت یکی از عوامل کهنه شدن قهوه محسوب می‌شود و یخچال نیز یکی از مرطوب‌ترین مکان‌ها در آشپزخانه است و دمای پایین باعث جذب رطوبت توسط قهوه و ازدست‌رفتن طعم و عطر آن می‌شود؛ بنابراین، بهتر است قهوه را در کابینتی که به‌دوراز رطوبت است یا مکان‌های خشک نگهداری کنید.

2. تاریخ روی بسته‌بندی قهوه را بررسی کنید

برای اطمینان از تازه ماندن قهوه، هم تاریخ انقضا و هم تاریخ برشته شدن دانه‌ها را از روی بسته‌بندی بررسی کنید و ظرف سه یا چهار هفته از تاریخ برشته شدن قهوه آن را استفاده نمایید.

3. قهوه را در ظروف دربسته ضد ورود هوا نگهداری کنید

جهت حفظ طراوت قهوه، آن را در ظروف ترجیحاً شیشه‌ای تیره یا فلزی دربسته و وکیوم نگهداری کنید. اما پیش از انتقال قهوه به این ظروف از خشک‌بودن آنها اطمینان حاصل نمایید.

 

قهوه را در ظروف دربسته ضد ورود هوا نگهداری کنید

4. به‌اندازه نیاز آسیاب کنید

سعی کنید قهوه را به‌صورت دانه خریداری کرده و نگهداری کنید، زیرا طول عمر دانه‌های قهوه بیشتر از آسیاب شده آن است. با این روش می‌توانید هر بار به‌اندازه نیاز مصرف روزانه خود قهوه را آسیاب کرده و با عطروطعم تازه بنوشید.

5. از پیمانه‌های خشک استفاده کنید

برای استفاده از پودر قهوه، از پیمانه‌های خیس استفاده نکنید؛ زیرا باعث انتقال رطوبت و کهنگی قهوه می‌شوند.

همچنین بخوانید
اسپرسوساز کپسولی و پودری چه تفاوتی با هم دارند؟

6. ظرف قهوه را به دور از حرارت نگهداری کنید

نگهداری ظروف حاوی قهوه در مجاورت حرارت و کنار گاز موجب کاهش کیفیت آن خواهد شد؛ بنابراین آنها را در مکان‌های خشک و خنگ نگهداری کنید.

7. قهوه را در عرض یک ماه استفاده کنید

هرچقدر که در نگهداری پودر یا دانه قهوه خود کوشا باشید، به‌هرحال پس از گذشت یک ماه کهنه شده و تازگی و عطروطعم خود را از دست می‌دهد. پس سعی کنید پودر قهوه را در یک هفته و دانه‌های آن را در طول یک ماه مصرف کنید.

 

 

 

 

قهوه را در عرض یک ماه استفاده کنید

کلام پایانی

لازمه نوشیدن یک قهوه تازه و معطر، حفظ طعم و طراوت آن است و این امر ممکن نمی‌شود مگر با رعایت نکات ذکر شده. البته که کیفیت و برند خود قهوه و نحوه آماده‌سازی آن و حتی ابزارهای مورداستفاده هنگام آسیاب یا دم‌کردن قهوه نیز در این تازگی و طراوت تأثیرگذار خواهند بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *