اسپرسو یکی از نوشیدنیهای بسیار لذیذ و خوش طعم از خانواده قهوه است. همانطور که میدانید اسپرسو در حقیقت یک نوع روش از دمآوری قهوه است که طرز درست کردن آن با قهوه معمولی تفاوت دارد. برای درست کردن اسپرسو باید از دستگاه اسپرسوساز استفاده کرد. این دستگاهها همچون هر دستگاه دیگری از مشکلاتی برخوردار هستند و نیاز به رسیدگی دارند. برای مثال ممکن است طعم قهوه تهیه شده دچار تغییراتی شده و یا دستگاه در حین کار از خود صداهای عجیبی ایجاد کند. در ادامه این مطلب قصد داریم تا 10 مشکل رایج دستگاه اسپرسوساز را بررسی کرده و راههای رفع اشکال آنها را بیان کنیم.
قدم به قدم با رفع 10 مشکل اساسی دستگاه اسپرسوساز در خانه
-
پمپ دستگاه روشن بوده ولی اسپرسو از آن خارج نمیشود
زمانی که پمپ را روشن میکنید ولی هیچ اسپرسویی از آن خارج نمیشود، باید به دنبال این باشید که چه چیزی مانع از خروج اسپرسو از دستگاه میشود. پیش از هرچیزی از مقدار آب کافی در مخزن دستگاه مطمئن شوید و به این اطمینان برسید که مشکل از عدم وجود آب نیست. اگر مشکل از سمت آب نبود، به میزان قهوه استفاده شده دقت کنید. اگر از قهوه بیش از حد مقدار مجاز استفاده کنید و یا از قهوهای استفاده کنید که به مقدار زیادی آسیاب شده باشد، در عدم خروج اسپرسو از دستگاه نقش خواهد داشت. علاوه بر این دو مورد، ممکن است عوامل دیگری نیز در خارج نشدن اسپرسو نقش داشته باشند. برای مثال ممکن است پمپ کاملا مسدود شده باشد. برای جلوگیری از این امر بهتر است هر ماه یک بار برای رسوبزدایی پمپ اقدام کنید و رسوبهای جمع شده در آن را برطرف کنید. املاح موجود در آب موجب گرفتگی پمپ شده که با تمیزکاری به موقع به خوبی برطرف خواهند شد.
-
طعم قهوه اسپرسو به ترشی میزند
دانههای قهوه از مادهای به نام اسیدتاننیک برخوردار هستند که طعم ترشی قهوه به دلیل وجود آنها است. اگر از گاززدایی استفاده کنید، میتوانید این اسید را در قهوه از بین ببرید. برای این کار باید دمای دستگاه را بالاتر از 94 درجه سانتیگراد (201.2 درجه فارنهایت) قرار دهید. همچنین استفاده از آب خنک میتواند باعث ترش شدن طعم قهوه اسپرسو شود. از علل دیگر این مشکل میتوان به درشت بودن دانههای قهوه اشاره کرد. برای همین بهتر است به میزان آسیاب شدن دانههای سخت و نرم قهوه توجه داشته باشید و آن را در بهترین مقدار ممکن ریز کنید.
-
اسپرسو به طور سریع یا خیلی کند از دستگاه خارج میشود
خروج اسپرسو از دستگاه باید به طور مناسبی باشد و خیلی سریع یا خیلی کند نباشد. اگر اسپرسو خیلی سریع از دستگاه خارج شود، نوشیدنی اسپرسو آبکی و رقیق خواهد شد. زمانی که دانههای قهوه به خوبی آسیاب نشوند، فضای زیادی بین دانهها ایجاد شده که سبب خروج آب بدون قهوه خواهد شد. این امر سبب تاثیر بدی در طعم نهایی قهوه اسپرسو میشود. از طرفی اگر اسپرسو خیلی کند از دستگاه خارج شود، به دلیل اینکه مدت بیشتری در دستگاه بوده است، میتواند طعم سوختگی یا تلخی بیش از حد ایجاد کند. این موارد میتواند ناشی از مشکلاتی از پمپ دستگاه بوده و یا به دلیل استفاده از قهوه بیش از حد در فیلتر باشد. پس با بررسی پمپ دستگاه و توجه به میزان قهوه و مقدار آسیاب آن، میتوانید این مشکل را برطرف نمایید.
-
اسپرسو طعم تلخی زیادی دارد
اگر اسپرسوی نهایی از طعم تلخی برخوردار باشد، میتواند ناشی از چند دلیل گوناگون باشد. اول از همه دمای دمآوری قهوه را بررسی کنید و به این اطمینان برسید که در بهترین دمای ممکن تنظیم شده باشد. بهتر است دمای دستگاه بیش از 204.8 درجه فارنهایت نباشد. همچنین نباید از مقدار زیادی قهوه برای دم کردن اسپرسو استفاده کنید. پس با بررسی میزان قهوه در پرتافیلتر اسپرسوساز میتوانید به این پی ببرید که تلخی قهوه به دلیل استفاده بیش از حد از قهوه بوده است یا خیر. حتما پس از هر بار استفاده از پرتافیلتر آن را به خوبی شستشو دهید تا اگر مقداری قهوه درون آن باقی مانده بود، برطرف شود.
-
با روشن کردن پمپ از آن صدای زیادی خارج میشود
مشکلات پمپ دستگاه اسپرسوساز بیشتر از سمت آب مخزن ناشی میشود. اگر در حین روشن کردن پمپ متوجه خروج صداهای زیادی از آن شدید، مخزن دستگاه را چک کرده و مطمئن شوید که از آب کافی برخوردار باشد. اگر دستگاهتان از مخزن برخوردار نبوده و مستقیما به آب شهری وصل میشود، باید از اینکه آب وارد دستگاه میشود اطمینان حاصل کنید. در صورتی که مشکلی از سمت آب مشاهده نکردید، صدای پمپ میتواند به دلایل دیگری چون استفاده از قهوه درشت باشد. زمانی که دانههای قهوه درشت باشند، آب با فشار بیشتری از دستگاه خارج شده که باعث تولید سروصدای زیادی میشود. با آسیاب درست دانههای قهوه این مشکل نیز برطرف خواهد شد.
-
در فنجان نوشیدنی اسپرسوی خود دانههای قهوه مشاهده میکنید
اگر در حین نوشیدن اسپرسوی خود متوجه وجود دانههای قهوه شدید، باید فیلتر و هد گروپ دستگاه را بررسی کنید. در صورتی که این قطعات نیاز به تعویض داشته باشند، باید خیلی سریع برای این کار اقدام کنید. علاوه بر این، حتما هد گروپ را با استفاده از برس مخصوص تمیز کنید تا دیگر شاهد دانههای قهوه در نوشیدنی خود نباشید.
-
نازل بخار دستگاه پس از مدتی از کار بیفتد
اگر پس از چند بار استفاده از نازل بخار دستگاه یا همان streamer متوجه از کار افتادن آن شدید، دلیل آن میتواند ناشی از استفاده نادرست بوده باشد. برای جلوگیری از این امر حتما پس از هر بار استفاده streamer را تمیز کنید و عملکرد آن را بررسی کنید. با تمیزکاری، استریمر دستگاه اسپرسوساز رسوبزدایی شده و عمر بیشتری پیدا خواهد کرد.
-
چراغ مخزن آب با وجود آب کافی روشن باشد
مخزن آب دستگاه اسپرسوساز دارای یک فلوتر مغناطیسی است. اگر فلوتر مغناطیسی در ته مخزن دستگاه گیر کرده باشد، باید این مشکل را برطرف کنید. برای این امر مخزن آب دستگاه را تمیز کرده تا دیگر شاهد گیر کردن این قطعه نباشید.
-
در زیر دستگاه اسپرسوساز خود آب کثیف مشاهده کردید
اگر پس از مدتی به وجود آب در زیر دستگاه اسپرسوساز پی بردید، یعنی دستگاه شما دچار نشتی شده است. مشاهده آب کثیف در اطراف یا زیر دستگاه، نشانگر انسداد شلنگ تخلیه یا خروجی دستگاه اسپرسوساز هستند. برای همین باید انتهای شلنگ را بررسی کنید تا دچار پیچخوردگی نشده و یا چیزی بر روی آن قرار نگرفته باشد. با مشاهده هر چیزی که مانع از جریان صحیح آب باشد، باید آنها را برطرف کرده تا دیگر شاهد نشتی آب از دستگاه نشوید.
-
دمای بویلر بخار تنظیم باشد
اگر دستگاه اسپرسوساز شما دارای بویلر است، باید دمای آن را از طریق فشارسنج تنظیم کنید. فشارسنجها دارای سه نوع مختلف فشارسنج CEME، فشارسنج Sirai و MA-TER هستند. برای تغییر تنظیمات دما پیچ مربوطه را پیدا کنید. فشارسنجهای Sirai و MA-TER از یک پیچ مرکزی بزرگ و فشارسنج CEME از یک پیچ مرکزی بزرگ به همراه یک پیچ کوچک برخوردار است. برای تنظیم ابتدا دستگاه اسپرسوساز را از برق بکشید و جهتی که فشار را افزایش یا کاهش میدهد پیدا کنید. هرکدام از فشارسنجهای نام برده دارای روش خاصی برای تنظیم هستند که از طریق مطالعه دفترچه میتوانید به روش تنظیم آنها پی ببرید.