پد قهوه، به بستهبندی قهوه همچون چایهای کیسهای یا تی بگ گفته میشود. در واقع پد قهوه شامل بستههایی است که درون آنها مقداری قهوه به صورت فشرده قرار گرفته است. این پدهای قهوه همچون تی بگ، برای مصرف سریع در آب جوش مورد استفاده قرار میگیرند. در این مطلب قرار است به بررسی بیشتر پد قهوه بپردازیم و با مزایا و نحوه استفاده از آن آشنا شویم.
تاریخچه پد قهوه (Coffee Pod)
استفاده از پد قهوه و دستگاههای آن، برای اولین بار در سال 1990 میلادی ابداع شد. در آن زمان شرکت ایتالیایی ایلی، کنسرسیوم ای اس ای را پایهگذاری و استاندارد ESE را ایجاد کرد. با راهاندازی این استاندارد، شرکت ایلی توانست به فروش انبوهی از دستگاههای خود دست پیدا کند و لذت سرو قهوه اسپرسو در خانه را برای تمام افراد مهیا نماید. بعد از آن به دلیل اینکه استاندارد ای اس ای قابل انعطاف بود، از سایر قهوهها نیز در این طرح استفاده شد. برای همین شرکتهای دیگر تولید کننده دستگاه قهوه همچون دلونگی و گاگیا نیز به تولید دستگاه قهوه طبق استاندارد ESE تشویق شدند. پس از آن تا به اکنون، شاهد تولید و عرضه زیادی از دستگاهها طبق استاندارد مزبور و قابلیت استفاده از پدهای قهوه میباشیم.
با پد قهوه بیشتر آشنا شوید
پد قهوه (Coffee Pod) یک روش نسبتا جدیدی است که برای تهیه قهوه در مدت زمان کوتاه ابداع شده است. این پدها شامل مقداری پودر قهوه آسیاب شده هستند که در فیلترهای کاغذی مهر و موم شدهاند. مقدار پودر قهوه موجود در این پدها، به اندازه یک فنجان قهوه است. برای همین افرادی که قصد دارند برای خود قهوه درست نمایند، میتوانند بدون اندازه گرفتن پودر قهوه اقدام به سرو نوشیدنی نمایند. حال در رابطه با مقدار پودر قهوه موجود در این پدها باید بگوییم که ESE استاندارد جهانی پدهای قهوه، برابر با 44 میلیمتر است. بر این اساس هر کدام از پدهای قهوه که مطابق با این استاندارد تولید شده باشند، در دستگاههای اسپرسو که دارای لوگوی ESE هستند قابل استفاده میباشند.
هر پد قهوه چه مقدار قهوه آسیاب شده دارد؟
در صورتی که پد قهوه خریداری شده با استاندارد ESE تولید شده باشد، در حدود 5.5 تا 6.7 گرم قهوه آسیاب شده در خود دارد. وزن این مقدار قهوه در حدود 7 گرم است. با این حال باید اشاره کرد که مقدار و وزن حدودی قهوههای موجود در پد قهوه، بستگی به نوع قهوه نیز دارد. بنابراین اگر قصد دارید به طور دقیق به میزان قهوه در این پدهای کاغذی پی ببرید، بهتر است هنگام خرید پد قهوه به مقدار و مشخصات درج شده بر روی آن توجه نمایید. پدهای قهوه دارای استاندارد ESE در یک نگهدارنده پد مخصوص قرار دارند که درون پرتافیلتر قرار میگیرد.
پد قهوه بهتر است یا قهوه معمولی؟
برای این که به تفاوت این نوع از قهوهها پی ببرید، میتوانید چای کیسهای را با چای باز مقایسه کنید. مهمترین مزیت پد قهوه همچون چای کیسهای، سهولت در استفاده از آن است. همچنین از آنجایی که سرو دستی اسپرسو نیاز به مهارت زیادی دارد، افراد میتوانند با استفاده از پد قهوه به راحتی اسپرسو خود را آماده نمایند. تصور کنید اگر بخواهید از قهوههای معمولی برای درست کردن اسپرسو استفاده کنید، باید چرخ دندهها کالیبره شده و قهوه به اندازه صحیحی رست داده شود. پس از آن قهوه باید به مقدار استاندارد آسیاب شده و مورد استفاده قرار بگیرد. در نهایت پس از سرو قهوه باید اطراف فضای کاری به خوبی تمیز شود. در صورتی که پدهای قهوه چنین مشکلاتی را ندارند و کار با آنها بسیار راحت و بدون نیاز به تمیزکاری است. در پدهای قهوه، مقدار مناسبی از قهوه رست و آسیاب شده درون این پدها قرار گرفته و تمام کارها از پیش بر روی آن انجام شده است. زمانی هم که قهوه با این پدهای مخصوص سرو و آماده میشود، پد قهوه به دور انداخته میشود؛ بدون اینکه نیازی به تمیزکاری دستگاه باشد. با این حال باید اشاره کرد که طعم و مزه اسپرسو سرو شده با دستگاه اسپرسوساز صنعتی یا خانگی، بسیار بالاتر از اسپرسوی پد قهوه است. حال دلیل این تفاوت طعم و مزه در چیست؟ در ادامه به این مورد اشاره خواهیم کرد.
تفاوت طعم اسپرسو با دستگاه و اسپرسوی پد چیست؟
همانطور که اشاره کردیم یکی از تفاوتهای مهم در پد قهوه و قهوه دستی، طعم و مزه اسپرسوی نهایی است. اسپرسویی که توسط دستگاه اسپرسوساز سرو میشود، از طعم، مزه و بوی بسیار خاصتری برخوردار است. دلیل آن هم به خاطر دو عامل زیر است:
-
میزان قهوه موجود در پد قهوه
همانطور که انتظار میرود، میزان قهوه موجود در پد قهوه به اندازه قهوه استفاده شده در دستگاه اسپرسوساز نیست. از طرف دیگر این قهوهها از مدت زمانی قبل در کارخانه آسیاب شده و مورد بستهبندی قرار گرفتهاند. برای همین از عطر و طعم تازه قهوههای مورد استفاده در ماشین اسپرسو برخوردار نیستند. البته برخی از شرکتهای تولیدکننده پد قهوه برای جلوگیری از کاهش طعم قهوههای موجود در پد، از فویلهای آلومینیومی استفاده میکنند. بنابراین میتوانید برای بهتر شدن طعم قهوههای خود، از این نوع پدها استفاده نمایید.
-
مدت زمان آمادهسازی قهوه
پدهای قهوه برای سرو سریع قهوه تولید و طراحی شدهاند. برای همین اگر مدت زمان سرو قهوه با دستگاه اسپرسوساز را با این پدها مقایسه کنیم، مشخص میشود که برای تهیه حدود 30 میلیلیتر اسپرسو با دستگاه در حدود نیم دقیقه زمان نیاز است. در صورتی که برای تهیه قهوه با استفاده از پد، در حدود نیمی از این زمان نیاز است. برای همین قهوه تهیه شده با پد قهوه، مزه و طعم متفاوتی با قهوه سرو شده در دستگاه دارد.
تفاوت پد قهوه با کپسول قهوه
به طور کلی پد قهوه و کپسول قهوه، به عنوان محفظه سرو تکی قهوه شناخته میشوند که برای تهیه یک فنجان قهوه مورد استفاده قرار میگیرند. اما میان این محفظهها تفاوتهایی وجود دارد. مهمترین تفاوت میان کپسول و پد قهوه، نوع بستهبندی آنها است. اغلب پدهای قهوه در کاغذ قابل بازیافت بستهبندی و تولید میشوند. در صورتی که کپسولهای قهوه در پلاستیک یا آلومینیوم تولید و ارائه میشوند. دیگر تفاوتهایی که میان این محفظهها وجود دارد، به دلیل همین تفاوت در بستهبندیشان است. به عنوان مثال نوع دستگاه قهوهساز مناسب، سیستم دمآوری و هزینه از دیگر تفاوتهای موجود میان پد و کپسول قهوه است. برای مثال دستگاه قهوهساز Pontevecchio lever با پدهای قهوه سازگاری دارد؛ اما با کپسول قهوه سازگار نبوده و نمیتوان از کپسولها در آن استفاده کرد.
پدهای قهوه که در بستههای کاغذی تولید میشوند، برای دمآوری باید درون فیلتر مخصوص دستگاه اسپرسوساز قرار بگیرند. از طرفی کپسولهای قهوه که بیشتر به شکل استوانهای هستند و از جنس پلاستیک یا آلومینیوم میباشند، نیاز به دستگاه قهوهساز کپسولی دارند. علاوه بر این، اغلب کپسولها تنها با یک برند خاص سازگاری دارند. حال به طور خلاصه در زیر به مقایسه و تفاوت کپسول و پد قهوه اشاره میکنیم:
- تفاوت قیمتی: قیمت پد قهوه، کمتر از کپسول قهوه است. برای مثال یک پد قهوه ممکن است تنها 18 سنت و یک کپسول قهوه 40 سنت قیمت داشته باشید.
- مقدار قهوه: مقدار قهوه موجود در یک کپسول در حدود 5 گرم است. در صورتی که پدها حاوی حدود 7 گرم قهوه میباشند. بنابراین پدها از نظر میزان قهوه، حجیمتر هستند.
- تفاوت ظاهری: کپسولها به شکل محفظه استوانهای هستند. در صورتی که پدها به شکل گرد میباشند.
- تفاوت در بستهبندی: کپسول قهوه در محفظه پلاستیکی یا آلومینیومی بستهبندی میشود. در صورتی که پدها اغلب با کاغذهای خاصی مورد بستهبندی قرار میگیرند.
- نوع دستگاه: برای تهیه اسپرسو با کپسول باید از دستگاه قهوهساز خاصی استفاده کرد. به طور کلی هر دستگاه قهوهساز کپسولی، نیاز به کپسول قهوه خاص خود را دارد. در صورتی که دستگاه پد قهوه به این شکل نیست.
- سیستم دم کردن: کپسول قهوه برای استخراج و دم شدن قهوه موجود در خود، نیاز به فشار بیشتری دارد. در صورتی که پدها مانند دستگاههای قهوه معمولی، به نیروی کمتری نیاز دارند.
- بازیافت: پدهای قهوه قابل کمپوست هستند و در زبالههای مرطوب قرار میگیرند. اما کپسولها به دلیل بدنه آلومینیومی و پلاستیک، باید به طور جداگانه دفع شوند.
- تاثیرات زیست محیطی: کپسولهای قهوه به دلیل آلومینیومی یا پلاستیکی بودن، اثرات فاجعهباری بر روی کره زمین دارند. در صورتی که پدها به دلیل کمپوست بودن، موجب آلودگی محیط زیست نشده و تاثیر بدی روی آن نمیگذارند.
جمع بندی
در این مطلب به طور کامل به بررسی پدهای قهوه پرداختیم و به مزایا و تفاوتهای آن با کپسول قهوه و همچنین قهوههای دستی پرداختیم. همانطور که اشاره شد پد قهوه همچون چایهای کیسهای است که درون آن مقداری پودر قهوه آسیاب شده قرار گرفته است. این پدها اغلب از جنس کاغذ قابل بازیافت هستند و بر روی محیط زیست اثر منفی دارند. با وجود پدهای قهوه، دیگر نیازی به مراحلی چون آسیاب کردن قهوه، تمپ و اندازهگیری آن نبوده و میتوان خیلی سریع و راحت با آن قهوه را سرو کرد. بنابراین سرو قهوه با پدهای قهوه، هم خیلی سریع و آسان صورت میگیرد و هم بسیار تمیز و بدون کثیفکاری انجام میشود. شما میتوانید از دستگاه مخصوص پد قهوه در خانه، اداره و هر مکان دیگری استفاده کرده و خیلی سریع یک فنجان قهوه برای خود آماده نمایید.